3 Tips: Bli bedre i forsvar!

Bildet over: World Padel Tour

Noe mange synes er vanskelig i padel er det å forsvare seg. Det kan være vrient å vite når du skal bruke veggene eller når du skal ta den på direkten, hvor du skal stå, og hvilken type slag du skal velge å spille tilbake. Det finnes selvfølgelig mye man kunne skrevet om når det gjelder forsvar, men dette er 3 veldig enkle tips som kan brukes allerede neste gang du spiller.

Tips #1: Posisjonering

Posisjonering er grunnlaget for alt som skjer i forsvaret. Om du står riktig vil du klare å ta de fleste ballene som blir spilt av motstanderen. Basen der man skal prøve å alltid komme tilbake til etter du har slått et defensivt slag er cirka en meter bak grunnlinjen der første og andre glass skiller seg i bakveggen (bilde under). Herfra vil du kunne reagere på de fleste typer slag som kommer mot deg. Når du har reagert og slått et slag i forsvar er det veldig viktig at du da kommer deg kjapt tilbake til basen slik at du er klar for å ta neste angrepsslag. En god tommel regel er at om ballen som kommer mot deg spretter før grunnlinjen så burde du ta den direkte etter spretten, men om den spretter bak grunnlinjen kan du vurdere å la ballen gå i glasset også slår du. Om du står i basen vil det bli lettere å ha oversikt over hva du burde velge.

Her står Hector Palacios i forsvarsbasen. Det er her man vil returnere til mellom vært slag i forsvaret.

Tips #2: Ta det med ro

Målet når man er i forsvarsposisjonen er å jobbe med tålmodighet mot angreps posisjonen. Problemet til mange spillere er at de prøver å finne det ‘magiske’ slaget som kan avgjøre poenget fra forsvaret. Dette burde du prøve å unngå. Ved å spille forsvar med ro og kontroll er det større sjanse for at du får en ball som kan spilles over eller forbi motstanderen og da kan dere som par bevege dere frem og ta nettet. Når du er tålmodig i forsvar vil motstanderen også bli mer og mer desperat etter å avgjøre poenget, og lettere feil kan forekomme. I lengden så vil du merke at om du har tålmodighet i forsvar istedenfor å prøve å finne en umulig vinkel der man slår forbi motstanderen, vil det resultere i flere vunnet poeng. Et tips er å spille ned mot beina til den som angriper slik at ballen dupper over nettet uten særlig kraft. Dette vil tvinge motstanderen til å slå ballen fra under toppen av nettet der de ikke kan være så aggressive i tillegg til at de må skape kraft selv.

Tips #3: Lobb høyt om du kommer ut av posisjon

Det kan fort skje at du kommer ut av posisjon når du spiller forsvar. Dette kan for eksempel skje ved at du løper inn mot midten av banen og redder en ball, eller at medspilleren din har blitt lobbet og du velger å løpe inn bak og ta den. Her er det viktig å få ballen høyt opp i lufta (så høyt det går med takhøyde) slik at du/dere rekker å komme tilbake til basen før neste slag. Om du velger å spille hardt på motstanderen når du er ute av posisjon vil du ha ingen tid til å rekke neste ball som mest sannsynlig kommer der du ikke står. Motstanderen kan da bare blokke ned ballen mot ditt hjørne, og når du står inn mot for eksempel midten vil det bli vanskeligere å rekke ballen. En lobb i denne situasjonen vil hjelpe med å ‘nullstille’ angrepet, og dere som par kan komme dere tilbake i posisjon. Et tips er å slå lobben diagonalt, for da kan du slå ballen lengre og ballen vil være i lufta i lengre tid.

Link til flere tips:

Padelskole sammen med Hector: https://padelmagasinet.no/padelskole-sammen-med-hector/

5 tips til å vinne flere kamper: https://padelmagasinet.no/5-tips-til-a-vinne-flere-kamper/

About the author