5 tips til å vinne flere kamper

Nå som NM er rett rundt hjørne og mange skal i aksjon med kamper fra fredag, tenkte vi i Padelmagasinet at det kan være nyttig med et par enkle tips til hvordan man kan bli bedre i kamper. Her kan du lære noe om du nettopp har begynt eller er en erfaren spiller. 

  1. Plassering på serven. Mange tror at den beste måten å serve på er å sikte på glasset i hjørnet av banen og få ballen til å sprette av den hver gang. Dette er ofte sant, men den serven blir enda mer effektiv om du kombinerer den med en serve mot midten av banen, kjent som T’en. Når du kombinerer disse to servene vil motstanderen aldri klare å forberede seg på å ta imot en type serve, noe som med en gang skaper usikkerhet i returen. Hvis du i tillegg varierer fart og skru på ballen så vil overtaket etter serve bli et faktum. 
  1. Kommunikasjon med medspiller. Det er viktig å gi medspilleren din informasjon når de har ryggen sin snudd mot nettet. Dette kan skje etter en lobb eller et forbipasserende slag da din partner mister oversikt over hvor motstanderlaget står. Her gjelder det å gi en kort beskjed til din partner som beskriver noe om hvor motstanderlaget står. Dette kan være for eksempel nærme nettet, midt på banen, eller bakerst i banen. Eventuelt hvem som står nærme og hvem som står bak. Ut fra dette kan partneren din ta en beslutning på hvilket slag de skal slå. Et eksempel kan være å rope ut “begge ved nettet” som forteller at begge på motstanderlaget står nærme nettet.
  1. Presse på samme spiller i forsvar. Her gjelder det å få motstanderen ut av balanse for så å fortsette å presse dem til de bommer eller gir en mulighet for å avgjøre. Hvis du fortsetter å spille på samme person mens de er i forsvar (ofte bak eller rundt servelinjen) vil de etterhvert komme ut av posisjonen sin og bli slitne som gjør at de enten bommer eller gir en enkel ball. Hvis du velger å endre retning og spille til den andre motstanderen vil dere da ‘starte på nytt’ og gi dem sjansen til å komme tilbake inn i poenget. Dette bil også gjøre at dere selv kommer ut av balanse og må forflytte dere inn i en ny angrepsposisjon. Hvis du ser at begge er ut av balanse eller du kan overraske ved en retningsforandring er dette selvfølgelig en god taktikk også.  
  1. Tålmodighet i forsvar. Det er viktig at du velger riktig ball å løpe inn mot nettet på. Mange har en tendens til å slå en ball fra bak i banen også automatisk løpe fram for å ta nettet. Det gjelder å velge riktig ball, som for eksempel når dere får lobbet over motstanderlaget. Når man er tålmodig i forsvar vil man også lære mer av hva motstanderen sliter med, og kan lage taktikk ut fra dette. 

5. Tålmodighet i angrep. Mange har sikkert erfart den klassiske smashen som spretter i bakken, så i glasset, også blir det en perfekt ball for motstanderen å løpe inn mot og avgjøre. Dette skjer mest sannsynlig fordi du ikke er tålmodig nok i angrep. Ved å spille mange kontrollerte volleys ned mot føttene til motstanderlaget som står i forsvaret vil du eventuelt klare å enten tvinge fram feil, eller få den perfekte ballen som dere kan avgjøre på. Dere vil spare energi ved å holde dere ved nettet og komme inn i en god rytme med volleyen. Husk, man vinner flere poeng av å vente på at motstanderen gjør feil enn ved at man selv avgjør poenget.

Gjerne gi oss tilbakemelding på tips som du synes er viktige i padel. Lykke til!

About the author