Anders Myrvold – Fra NHL til padelbanen

Klokken er 12:13. Det er lørdag i starten av desember og snøen faller. Anders Myrvold kaster seg inn i bilen, på vei til dagens padel økt. Det er alltid full fart med Anders. Et livsskjema der hvert eneste minutt er nøye planlagt for å få alle dagens aktiviteter til å gå rundt.

-Kom igjen! Kom igjen! Nå kjører vi!

Anders står ivrig og hopper opp og ned før han venter på å få returnere serven. Han maner på både seg selv, sin medspiller og sine motstandere. Han vill ha høyt tempo. 100% innstilling fra alle på banen. Det merkes at han til vanlig jobber som personlig trener. Han er vant til å pushe folk og bygge energi hos andre.  Og ikke minst hos seg selv.

Anders Myrvold har funnet en ny idrett og en ny lidenskap i padel.

-Jeg elsker denne idretten. Det finnes stadig vekk så mye nytt å lære, så mye å trene på og tenke på. Så får jeg utløp for konkurranse instinktene på nytt.

Anders var Norges første ishockeyspiller som fikk NHL kontrakt. 46-åringen har spilt for Colorado Avalanche, New York Islanders, Boston Bruins och Detroit Red Wings og tillegg har han spilt i både den svenske og norske eliteserien.

Hvorfor padel?

-Jeg ble introdusert til det for mange år siden i den gamle hallen på Fornebu, sammen med Fredrik Ask. Men da skjønte jeg ikke mye av det. Men forrige sommeren var jeg i Spania og da spilte vi padel på nytt. Da merket jeg hvor gøy dette var. Så hørte jeg at Richard Larsson og et par andre skulle starte padel senter på Kolbotn og jeg begynte å spille der. Men jeg klarte ikke å få med meg konseptet med glass, gitter og slippe ballen i bakglass og vente på spretten. Jeg ringte Fredrik Ask og spurte hvordan jeg skulle gjøre det. Men han sa bare til meg at jeg måtte spille mer. Til slutt så skjønner du det.

Og mer padel ble det for Anders som spiller nesten hver dag. Men han har også startet opp et eget padelsenter på Økern i Oslo, Nordic Padel.

-Jeg spiller veldig mye! Det blir både grytidlig om morgen og sent på kvelden. Jeg har et rimelig tett skjema så det er sånn det oftest må bli for å få det til. Vi har skaffet ballmaskin på Nordic også. Den kjører jeg en god del med i tillegg. Jeg er jo ikke ute og renner på byen som mange andre. Så jeg får mine kicker her i istedenfor. Sammen med dere.

Det var for åtte år siden Anders bestemte seg for å forandre livet sitt. Han hadde blitt tatt med kokain på et av Oslos utesteder og gikk ut åpent og snakket om rusproblem og gjeldsproblem. Åtte år senere lever Anders et avholds liv. Han driver Camp Myrvold der han trener finansfolk på Tjuvholmen og er god for over 45 millioner. Det er en historie til å bli imponert av og det er tydelig hvilken glød som brenner i hans øyne når han står på padel banen.

Hva er ambisjonene dine?

-NM gull! Jeg maser på Fredrik (Ask) om at vi må spille sammen. Det blir jo for enkelt for han når han spiller sammen med noen av de beste. Det blir en større utfordring om han spiller sammen med meg, sier Anders samtidig som han ler høyt.

Det er sjeldent vi ser deg på turneringer. Har det å gjøre med at du er redd for å tape?

-Nei, det er jeg ikke. Det er mer det at turneringer tar veldig lang tid og tid er noe jeg har lite av. Men jeg skal spille We Love Padel på Nordic Padel nå 17-19 desember. Det gleder jeg meg til.

Nordic Padel er den nyeste av hallene i Oslo og er et skikkelig skryt bygge. Det merkes at det er lagt mye penger på senteret og i februar åpner Nordic ytterliggere et senter.

-Vi åpner på Rødtvedt forhåpentligvis i februar. Det blir samme konsept som på Økern. Like kult og like stilig. Det kommer til å bli knallbra, avslutter Anders.

Så er kjøreturen til treningen over. Anders skal in å spille ytterligere en kamp. Mane på sine medspillere og få et par nye adrenalinkikker.  Kanskje kicker han ut noen baller ut av buren også, etter å nødt kicksmash med ballmaskinen.

About the author