Coello ble tidenes yngste vinner på WPT

Arturo Coello var på forhånd den yngste finalisten i en WPT finale noensinne. Nå er han også den yngste vinneren. Sammen med sin partner Fernando Belasteguin dominerte dem herrefinalen i Miami. Motstanderparet Javi Garrido og Lucas Campagnolo, som overrasket stort med å ta seg til finale, hadde ikke mye å sette mot.

Arturo Coello tilhører en ny generasjon padelspillere som også har ført in mye nytt. Blant annet drive-volley. I stedet for å slå volley med mye backspinn slik at ballen dør i bakvegg slår han den av og til uten backspinn og overasker motstanderen med en ball som spretter raskt og langt ut av veggen.  Den betraktelig mye mer aggressive padeln som vi har sett Juan Lebron og Ale Galan ta in i padeln, ser vi nå en ytterligere videreutvikling på.

Finalen vanns med 6-3 i første set mens andre sett blev tøffere og gikk hela veien frem til tiebreak før Bela og Coello kunde avgjøre.

På damsiden stod verdens beste par, Alejandra Salazar og Gemma Triay, opp for forventningene og vant en ganske så komfortabel seier over Ariana Sanchez og Paul Josemaria med 6-2, 6-2.

About the author