Det her betyr de forskjellige padelutrykkene

Padel verden er full av uttrykk som ikke er lette skjønne fordi som er nye i sporten. Ettersom sporten har sin historie i søramerika og spania  Her kommer en forklaring på de vanligste slagen du hører i padel.

Bandeja

Dette er et slag som slås over hodet likt en smash, men med backspinn på ballen. Bandeja brukes når du får en høy ball på deg og du ikke ønsker å slippe den over deg for å beholde nettet. Backspinnen på ballen gjør at stussen etter bak glass blir lav.  

Vibora

Vibora er på lik linje med bandejan et slag som slås over hodet. Men her står du oftest litt bedre til og har mulighet til å spille ballen hardere for å skade motstanderen mer. Viboran spilles med både backspin og sidespin. Her står man oftest nærmere nettet som innebærer at man rekker å ta nettet etter slaget selv om slaget er hardt.

Chiquita

Dette er slag der du prøver å få ballen til å droppe rett ned etter nett slik at den havner på føttene til motstanderen som står på nett. Dette gjør det mulig å selv gå på nettet da det er veldig vanskelig for motstanderen å spille en tøff volley på en ball som dropper under netthøyde.

Por tres

Por tres er spansk og betyr over tre. Dette er en smash som slås med mye topspinn i motstanderens bakglass for å sprette ut over gitter og ut av banen. Høyden over gitter i padelburen er tre meter. Derfor blir det por tres.

Por quatro

Dette er en smash som slås rett ut av buret der høyden er fire meter. Dette slaget slås når man står nærme nett og får en høy ball.

Salida

Salida heter det når du løper ut av buret for å fange opp en por tre smash.

Bajada

Dette er et over head slag som slås etter at ballen har stusset i bak glass. Slaget slås med mye kraft der ambisjonen er å såre motstanderen eller vinne ballen direkte.

Gancho

Dette er en type av flat smash som slås over hodet og som oftest slås fra forehandsiden av banen og diagonalt mot gitter. Ganchon slås oftest mellomhardt eller løst.

Globo

Globo betyr ballong på spansk og er det samme som lobb. Lobb er et slag som slås fra bakplan og over motstanderen og spretter langt ned på motstanderens banehalvdel. Ambisjonen med å slå en lobb er å overta nettposisjonen fra motstanderlaget.

El Amage

El Amage er en ‘fake smash’ der du lurer motstanderen til å tro at du skal smashe hardt, men slår du ballen rolig istedenfor. Dette er spesielt effektivt hvis motstanderen løper fram mot nettet.

About the author