Emma og Mille vinnere i NPT5 – Men savnes i landslagstruppen

De to unge talentfulle spillerne Emma Karlsrud (født i 2007) og Mille Huse (født i 2008) var på forhånd favoritter i damenes NPT5 og var overlegne i alle sine kamper. På sitt meste tapte de 3 game i en kamp. Det var mot Camilla De Santana som nylig blev tatt ut å representere Norge i kvalikken til VM – sammen med sin partner Lina Westerlund.

Hvorfor de to supertalentene fra Askim ikke er med i det lag som skal representere Norge var det mange som lurte på når NPT5 spilledes på A.C.E padelsenter i Askim i helga. En NPT der kun 5 damlag kom til start og kun Camilla De Santana var representert fra landslaget. 

Padelmagasinet har vært i kontakt med Wanda Håbrekke som både er kapten for damlaget samt spillere. 

Hva er grunnen til at Emma og Mille ikke er tatt ut på landslaget?

– Min vurdering for dette året hvor damene er med for første gang, er at Emma og Mille er litt ung. De er kjempe gode og dette har egentlig ikke noe å gjøre med deres ferdigheter. Det handler mer om at det ikke har så mye erfaring generelt sett. Jeg forventer at vi damer kommer til å det skikkelig vanskelig. Altså få “juling” og jeg ønsker ikke at Emma og Mille skal oppleve dette. Neste gang når de er litt eldre og Padel har vokst mer i Norge kan de kanskje være med. De er unge og har mye tid hvis de vil. Først og fremst ønsker jeg at de blir med i juniorlandslaget med folk på sin egen alder. De som nå er tatt ut i landslaget har stått litt mer i liver, har spilt konkurranser i tennis eller annen idrett på ganske høyt nivå. De takler nok bedre det presset som man får på et VM.

Hva sier du til dem som synes dette er en rar beslutting?

– Jeg skjønner at folk synes at min beslutning å ikke ta med Emma og Mille er diskutabel. Men jeg har tatt denne beslutning egentlig med hensyn til akkurat Emma og Mille. Det er en for stor steg fra å spille i Norge til å møte de beste fra alle land. Det høres kanskje gøy ut men i virkeligheten er det ganske tøft. Det er bedre at fortsetter å trene, kanskje ta turen over grensen (til Sverige) for å møte annen motstand og så blir de mer og mer motstandsdyktige. 

Har du hatt noen dialog med dem om dette? Synes de selv at det er for tøft å spille internasjonalt?

– Nei, ingen dialog. Dette er rett og slett en helhetsvurdering og laget er nå tatt ut. Det finnes flere grunner til at jeg har gjort de valgene som jeg har gjort. Vi må huske på at vi spiller som et lag. Så må vi heller ikke undervurdere den mentale aspekten i sånne kamper. Ikke alle på laget har spilt mye rankingturneringer, men de er fortsatt gode spillere. 

Det var kun 5 lag tilstede på NPT5 og de fleste landslagsspillerne savnedes. Hva tenker du om det?

– Jeg kan ikke bestemme for damene. Jeg var selv i konfirmasjon. Denne helgen passet rett og slett dårlig for mange av spillerne. Ved siste WLP var det en del som spilte. Damene på landslaget trener nå jevnt to til tre ganger i uka sammen eller med gutta. Så alle er motivert. 

På andre plass i helgens NPT blev Cecilia Høgrll og Caroline Boye. 3 plass gikk til Camilla De Santana og Lina Westerlund. 

About the author