Femme Padel Tour- Turneringen for alle damer!

Bilde over: Fra venstre: Marta Mørkestøl, Brynhildur Guðmundsdóttir, Marit Fredvinge, Linn Trapnes Mølnvik

Padel vokser på alle fronter i Norge, og ikke minst blant damer. Nå har Femme Padel Tour kommet for å gi damespillere egne turneringer som spillere på alle nivåer kan være med på. 

Det hele begynte når Marit Fredvinge, som bor i Kristiansand, ble bitt av padel basillen. Etterhvert som det ble mer og mer padel skjønte hun at turnerings tilbudet på damesiden kunne bli enda bedre og sammen med Marta Mørkestøl, Brynhildur Guðmundsdóttir, og Linn Trapnes Mølnvik dannet hun Femme Padel Tour. 

– Målet med Femme Padel Tour er å gi damer på alle nivåer en sjanse til å konkurrere. Det har ikke noe å si om du er en erfaren spiller eller helt ny i sporten, vi har forskjellige klasser som passer alle. Hovedmålet med turneringene er å skape et inkluderende og bra miljø for damer som spiller padel, forklarer Marit Fredvinge. 

Første turnering ble spilt på PDL i Søgne på 27.november. Her var det 16 lag med, delt opp i en A klasse og en B klasse. Dette ble en stor suksess og etter mange positive tilbakemeldinger fra både deltakere og sponsorer var motivasjonen der for å arrangere nye turneringer. Neste turnering blir spilt på Just Padel på Rige i Kristiansand 5.februar. Her blir det 20 lag delt inn i A og B klasse. De som har spilt mer enn 1 år spiller A klassen mens de som er ferske spiller B klassen. Alle par er garantert minst 4 kamper. 

-Vi synes det er kjempe gøy at turneringen er helt full. Det kommer lokale spillere pluss en del spillere fra Østlandet, som vi synes er veldig stas. Det som er spesielt kult er at det er så mange nybegynnere som tør å melde seg på. Vi er opptatt av å skape en god kultur for alle som deltar. Forrige turnering fikk vi veldig gode tilbakemeldinger fra de som var helt ferske i sporten, forteller Marit. 

På spørsmål om hva planene er fremover for Femme Padel Tour beretter Marit at målet er å utvide til andre steder i Norge. 

– Vi har fått forespørsler fra forskjellige sentre rundt omkring i landet som vil at vi skal arrangere turnering hos dem. Dette har vi veldig lyst til å få til. Vi har planer om å ha en turnering på Østlandet snart, men kan ikke bekrefte alle detaljene helt enda, avslutter Marit. 

For å holde deg oppdatert på Femme Padel Tour kan du følge dem på instagram: @femmepadeltour 

About the author