Fra talentfull tennisspiller til Gull-favoritt i NM

Frederick Schaefer var en talentfull tennisspiller på nivå med de beste i Norge. Men motivasjonen og driven fantes ikke helt der. Ofte føltes det som at han satset videre på grunn av at det hadde blitt for dumt å gi seg når han var på et så høyt nivå. Men så introduseredes han for Padel- og livet forandredes. 

Frederick hadde funnet en ny sport som gav han motivasjon. En ny mulighet til å satse. Denne gangen på en mer moden måte. Etter alle år som tennisspillere hadde han lært og sett hva de beste gjorde og hva han selv kunde gjøre bedre.

– Jeg har blitt mer profesjonell i min trening. Jeg prøver å gi absolutt alt hver økt og det er bedre at jeg kjører en time med bra kvalitet enn to timer halvveis. Som tennisspiller gikk alt på repeat og automatikk. Nå ønsker jeg å gjøre det annerledes, på en mer seriøs måte, sier Frederick Schaefer.

Første gang Frederick spilte NM i Padel var for to år siden med broren sin Joachim. Da kom de til semifinale. Denne gangen er målsettingen satt høyere. Dels fordi Frederik selv har gjort en kometkarriere i Padel, men også fordi at han spiller sammen med Norges beste spiller og trefoldig Norgesmester Fredrik Ask.

– Vi sikter på gull. Det hadde vært rart å si noe annet når jeg spiller sammen med Norges beste padel spiller, samtidig som jeg føler at jeg selv har blitt mye bedre. Det skal bli veldig morsomt å spille sammen med Fredrik Ask. Han er venstrehendt, så vi har fordelen at vi begge kommer inn med forehand i midten av banen. Men det blir også en omstilling for meg. Jeg er vant til å være den som tar for meg i midten og som avgjør ballene for oss. Nå blir det annerledes. Fredrik har en sterk smash og det er kanskje mer naturlig at han kommer in og dekker midten mer enn meg. Samtidig blir det fint at vi kan dele på det ansvaret om å avgjøre ballene, avslutter Schaefer.     

Frederik Schaefer kommer til NM godt forberedt. Han trener 14-16 timer i uken, hvorav cirka 12 av dem er padel. Han føler at han aldri har vært i bedre fysisk form og har kunnet trene uten noen skader over lengre tid.

NM er det nærmeste målet, men lenger frem venter også nye utfordringer. 16.-19. desember spilles We Love Padel’s storturnering der flere topp-50 spillere fra Spania sammen med noen av di beste svenske spillerne kommer til å delta. Frederick kommer selv til å spille sammen med en av de beste spanjolene. På spørsmålet om hva som er den langsiktige planen svarer han:

– Jeg har veldig lyst til å satse på det her. Om et halvt år er jeg ferdig med studiene og drømmen er å spille padel på fulltid og se hvor langt det kan ta meg. Men sånn som det ser ut nå går ikke det økonomisk. Da må det bli svenske padeltilstander her i Norge. Da kanskje det finnes rom for en slik satsning, sier Frederick håpefullt.

Hvordan det går for Frederick og Fredrik på NM i helgen kan du følge enten på plass i Ski eller gjennom Studio Padels direkte sending som du kan se på her fra padelmagasinet.no.

About the author