Enkle øvelser for å få bedre padelfysikk

Bilde over: World Padel Tour

Under juletiden har du kanskje spist veldig mye god mat og fått slappet av litt for mye. Da er det på tide å komme i form igjen slik at du kan prestere på padelbanen. Her får du noen enkle øvelser som kan gjøres hvor som helst og som vil få deg i form til å spille bedre padel.

  1. Skulder øvelser: I padel er det viktig å være sterk i skuldrene om du skal kunne spille med mer kraft. Alt som skjer overhead er spesielt påvirket av skuldrene. Derfor er det viktig å bygge opp styrke her for å forebygge skader, men også for å klare å skape mer kraft i smash, vibora, og bandeja.
  • Pushups: 3 ganger 10 pushups (eller så mange du klarer). Øk repetisjonene over tid.
  • Decline pushups: 3 ganger 10 pushups.
  • Planke: Start med 20 sekunder og øk over tid.

2. Knebøy: Det er viktig med god styrke i lårmuskulaturen og i hamstringen. I padel skal du holde deg mye ned i beina for å grave opp lave slag som kommer fra motstanderen. For å orke dette gjennom lange ballvekslinger og gjennom en hel kamp må du være sterk i beina.

  • Knebøy: 3 ganger 10 knebøy. Øk repetisjonene over tid.
  • Utfall: 3 ganger 5 på hvert bein. Øk repetisjonene over tid.

Disse øvelsene kan gjøres med manualer om tilgjengelig.

3. Korte intervaller: Den her er veldig relevant for padel. Under en padelkamp løper du hele tiden fram og tilbake. Hvis du er kjapp klarer du å rekke flere baller før de spretter, og du kan da beholde nettet. I tillegg vil du klare å redde flere baller som passerer deg.

  • Kjegle løp: Legg ned to gjenstander rundt 7-8 meter fra hverandre og løp mellom dem. Ta på gjenstanden hver gang du kommer til den. For å gjøre det interessant, ta tiden du bruker på 10 runder. Prøv å forbedre denne tiden jo flere ganger du gjør øvelsen. Du kan også ha racket i hånda og spille volley eller overhead i lufta mellom løpingen.

Vi i padelmagasinet håper disse enkle øvelsene kan hjelpe deg å komme i god form til du skal spille på banen. Lykke til!

About the author