Krigen om de beste spillerne

World Padel Tour (WPT) som har vært den ledende verdens touren i padel møter nå på sterk konkurranse. Det er ikke første gangen den spanske ølgiganten Estrelle Damm utfordres fra konkurrenter som ønsker å ta over tronen fra World Padel Tour som den foretrukne touren for verdens beste spillere. Men nå er det mer sannsynlig enn noen gang tidligere.

De første utfordrerne til WPT ifjor var Fabrice Pastor med sin nye tour, American Padel Tour (APT). APT gikk ut hardt med betraktelig høyere prispenger enn WPT – men toppspillerne uteble. Fremst fordi dem er bundet opp med kontrakt til WPT som ikke lar dem spille andre turneringer, utenom oppvisningskamper.  Spillerne sitter fortsatt fast i avtaler til WPT i et år til, men nå har en tredjepart kommet inn med ytterligere en tour. Denne gangen er det multi milliardæren Nasser Al Khelaifi, Paris Saint Germains president, som står bak. Khelaifis tour har også fått med seg det internasjonale padelforbundet, FIP, som støtter opp. Planen er 10 pengesterke turneringer i 2022 og Khelaifi har uttalt at han er klar for å betale beløpene det vil medføre om toppspillene fra WPT velger å bryte sine avtaler med WPT for å spille på den nye touren allerede kommende år.

Samtidig har noen av de ledende spillene på WPT gått sammen og startet en spillerforening som i en felles uttalelse retter hard kritikk mot World Padel Tour og deres eiere Estrelle Damm. Lederen er ingen mindre en verdens eneren Ale Galan. Ønskemålet fra verdens fremste spillere er nå å spille både WPT og de ti turneringene på den nye touren til Khelaifi den kommende sesongen. Khelaifi og FIP planlegger også å skape en ny verdens ranking der både poeng fra WPT og Players Tour skal være tellende.

APT har også åpent utalt seg positive for mulighetene til et samarbeid mellom dem imellom. Samtidig som ytterligere en fjerde tour er på vei å starte i argentine – The Players Tour, som melder om 5 ganger så høye prispenger som WPT. Så spørsmålet som det ser ut akkurat nå er ikke om WPT kommer til å miste tronen som den ledende touren i verden. Nå er det mer snakk om det skjer allerede i år eller om de klarer å holde på spillene året ut.

About the author