Maktdemonstrasjon av Galán og Lebrón

Bilde over: World Padel Tour

World Padel Tour sin avslutningsturnering Estrella Damm Masters Final 2021 ble avgjort idag etter en dominerende prestasjon fra Juan Lebrón og Alejandro Galán. I dameklassen var det Paula Josemaría og Ariana Sánchez som kunne juble etter dagens finale.

Lebrón og hjemmehelten Galán fikk brynt seg på fjorårets vinner Agustín Tapia og hans erfarne partner Sanyo Gutiérrez i en herrefinale som det var knyttet store forventinger til. Madrid, som ligger drøye 800 meter over havet, gjør at spillerne smasher på alle lobber som ikke er limt mot bakglasset, noe som er fordel det eksplosive paret Lebrón og Galán. Første sett begynte intenst med at begge partene holdt serven sin, men i det femte gamet klarte vinnerparet å breake serven og dermed vippe matchen i deres favør. Det holdt med dette ene breaket og første sett ble vunnet 6-4. I andre sett tok det 7 games før Lebrón og Galán fikk det avgjørende breaket og på stillingen 5-4 kunne de serve hjem matchen. Dermed klarte forhåndsfavorittene å innfri seedingen deres som verdens beste herrepar.

Vinnerne Paula Josemaría og Ariana Sánchez. Bilde: World Padel Tour

På damesiden var finalen også ensidig. På banen sto det tre tidligere vinnere av en Masters Finale, og det kunne merkes i første sett med solid spill fra begge par. Det første breaket kom i game nummer 5, til fordel andre-seedet Paula Josemaría og Ariana Sánchez. Dermed tok de første sett 6-4. På andre siden av banen sto veteranene Marta Marrero og Lucía Sainz, som slet i andre sett med å holde serven. De ble brutt allerede i game nummer 3, og derfra cruiset Josemaría og Sánchez inn til en 6-2 seier. De er dermed det yngste paret noen gang som vinner en Masters Finale med en snittalder på 24 år.

WPT sesongen er da ferdigspilt. Neste sesong starter 22-27. februar, og spilles for andre gang i USA. Det er Miami Open som kicker av WPT 2022 med både dame og herreklasse for første gang.

Resultater:

Herrer:

1.plass: Juan Lebrón/Alejandro Galán

2.plass: Agustín Tapia/Sanyo Gutiérrez

3.plass: Paquito Navarro/Martín Di Nenno og  Franco Stupaczuk/Álex Ruiz.

Damer:

1.plass: Paula Josemaría/Ariana Sánchez

2.plass: Marta Marrero/Lucía Sainz

3.plass: Virginia Riera/Patty Llaguno og Mapi/Majo Sánchez Alayeto

About the author