NPT 4: Favorittene lever opp til forventningene!

Norges Padel Tour turnering nummer 4 ble i helgen arrangert i den nye hallen til Drammen Padelklubb. På damesiden ble det en ensidig seier til favorittene Isabella Billengren og Silvia Ricote, mens forhåndsfavorittene i herreklassen måtte slite mer for seieren.

Hardere enn forventet for førsteseedene

Det var duket for masse god padel da Drammen Padelklubb åpnet dørene for helgens NPT turnering. Selv om flere av de beste herreparene ikke var påmeldte, var det fortsatt høyt nivå på topplagene som kjempet om ranking poeng. Forhåndsfavorittene var Jonas Støre og hans partner Faustino Arino Yela, sammen med tre ganger norgesmester og debutant i NPT denne sesongen Michael Geraghty som spilte samme med Richard Rogstad. Veien til seier ble tidlig betydelig enklere for Støre/Arino da Rogstad ble skadet under første gruppespill kamp mot Peter Midow og David Lager og måtte trekke seg fra kampen. Midow/Lager vant gruppen sin, samtidig som Robert Andersson og Tobias Lystad kom på andreplass. Støre/Arino tok førsteplass i sin gruppe mens Kristoffer Brække og Ronny Jensen kapret andreplassen.

I semifinalene var det ingen tvil om at Midow/Lager ønsket å gripe denne muligheten til å komme til sin første NPT finale. De vant 2-0 over Brække/Jensen. Støre/Arino vant også sin semifinale mot Lystad/Andersson med 2-0. I finalen overasket Midow/Lager da de gikk opp i ledelse med 1-0 i sett og 3-1 i games. Men det rutinerte paret Støre og Arino kriget seg tilbake og vant til slutt 3-6, 6-4, 6-1.

Faustino Arino Yela og Jonas Østergaard Støre

– Peter og David spiller feilfri padel frem til midten av andre sett. Vi kunne bare fortsette å krige og ha troen på at vi kunne snu det. Vi begynte å spille mer aggressivt som førte til at de gjorde flere feil enn i starten av kampen, og da begynte marginene å vippe i vår favør. Nino er veldig flink til bygge opp spillet sånn at jeg får til det offensive spillet mitt og vi har det veldig gøy sammen på banen, sier en fornøyd Jonas Støre etter seieren.

Overbevisende seier for Ricote/Billengren

I dameklassen ble det spilt et stort gruppespill der det var to par som skilte seg ut som favoritter. Dette var de regjerende Norgesmesterne Wanda Håbrekke og Patricia Levitskiy og det svensk/spanske paret Isabella Billengren og Silvia Ricote. Silvia Ricote vant forrige NPT uten å tape et neste sett, da med partner Hannah Lehfeldt. Disse to lagene vant alle sine kamper klart 2-0 og da de møtte hverandre ble det en overbevisende 6-0, 6-2 seier til det nylig dannet paret Billengren/Ricote. Billengren og Ricote vant også Herrer C klassen.

-Dette er fantastisk kult! Vi tenker og prater mye om padel sammen og jobber hele tiden med å utvikle nye strategier og slag for at vi skal bli bedre for hver match. Vår store styrke er at vi hele tiden vil bli bedre og vi komplimenterer hverandre som et lag. Silvia er helt fantastisk, både på og utenfor banen. Vi vil også takke Drammen Padelklubb som hadde et veldig bra arrangement i helgen, sier en veldig fornøyd Isabella Billengren.

Silvia Ricote og Isabella Billengren

Dette var andre gang paret spilte turnering sammen, første gang var på WLP Nordic. De hadde med seg vinneren av herreklassen Faustino Arino som coach hele helgen. På spørsmål om hvordan framtiden ser ut for det nye stjerneparet sier Billengren følgende:

-Vi ønsker å satse på dette samarbeidet både på trening og i turneringer, og har store mål. Vi gleder oss veldig mye til framtiden som par.

Vinnerne av de andre klassene var:

Herrer B: Jesper Boberg og Hans Thomas wallberg

Herrer C: Isabella Billengren og Silvia Ricote

Link til resultater: https://ntf.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=15e6208b-f308-4692-a1f5-c7e85d8ab9a2

About the author