Oppvarming: Få den gode følelsen!

Altfor ofte kommer spillere på banen for å varme opp til en padelmatch der oppvarmingen blir veldig lite effektivt. Spillerne er kanskje ikke varme før langt ut i første settet eller til og med starten av andre. Hvor mange ganger har du ikke hørt eller sagt selv etter tap i første sett, “nå er jeg varm og skal spille bedre”. Istedenfor å bruke et helt sett på å føle deg komfortabel på banen, kan du heller bruke 5-10 minutter på starten av padelkampen på en effektiv måte slik at du er klar fra første poeng. Følgende er sånn en god oppvarming på banen kan se ut.

Det er viktig å påpeke at optimalt så skal du være varmet opp i kroppen før du tar steget inn på banen. Det kommer en artikkel på øvelser som kan gjøres for dette. Oppvarmingen på banen skal brukes til å få en følelse for spretten, takhøyden, og racketen. Den skal gi deg selvtillit før du starter kampen.

  1. Begynn med rolige slag fram og tilbake på halvdistanse. Prøv å få rene, gode treff på ballen slik at du får inn en god følelse i slagene. Jobb dere tilbake mot grunnlinjen sakte men sikkert, og så begynn å slå fulle grunnslag. Hvis ballen spretter over grunnlinjen kan den slippes i bakglasset også slås. Her er det viktig å slå både backhands og forehands.
  2. Når begge spillerne begynner å få god flyt i grunnslagene kan en gå frem på nett og spille volleys mens den andre står i forsvar. Prøv å få til både backhand og forehand volleys, mens du står på litt forskjellige distanser. Når du føler at volleyen sitter, bytt slik at den andre står på nett og du står i forsvar. Det er viktig å huske at begge scenarioer er viktige å få god følelse i. Når man varmer opp forsvar, konsentrer deg om hvilke baller som skal slippes i bak/sideglasset, og hvilke du skal ta direkte etter spretten.
  3. Neste steg er å få en god følelse på bandeja/vibora. Dette er slag som spiller da du får en lobb på deg som har litt dybde. Her gjelder det å starte med rolige slag der du bygger opp selvtillit, og etter hvert kan du spille hardere. Det viktigste av alt er at du får selvtillit. Ikke gå videre før slaget sitter en del ganger på rad. Prøv noen bandejas mot midten og mer mot hjørnet. Den som forsvarer seg prøver å få kontroll på lobben i forhold til takhøyde.
  4. Etter du har fått selvtillit i bandeja/vibora, varm opp smashen. Her får du en lobb litt nærmere nettet. Start rolig slik at du ikke skader deg. Bygg opp kraft i smashen og avslutt med neste full kraft. Her gjelder det å avslutte med noen smash som virkelig gir deg en god følelse før du begynner kampen.
  5. Bytt så den andre spilleren får gå gjennom punkt 3 og 4.
  6. Trekk om serven og ta med selvtilliten du har bygd opp i oppvarmingen inn i kampen fra første ball!

Vi i padelmagasinet håper noen eller alle av disse punktene hjelper dere neste gang dere varmer opp til en viktig padelmatch!

About the author