Padelboom på Sørlandet!

Sørlandet er kjent for mange gode ting; nydelige sommerdager, båtliv, og Dyreparken. Men nå er det noe nytt som blomstrer fram, nemlig et fantastisk padelmiljø. Padelmagasinet har vært på Sørlandet gjennom juleferien, og fått oppleve hvordan sporten vi alle elsker har begynt å vokse i den sørlige delen av Norge.

I den største byen på Sørlandet, Kristiansand, dukker det opp stadig flere sentere. De to som har hatt åpent lengst, PDL Sørlandsparken og Just Padel på Rige, melder om fulle haller hver kveld og mange ivrige spillere som spiller fast. Man merker at her er det et fint miljø der man føler seg velkommen i hallene. Man blir tatt veldig godt imot med en gang man kommer inn i hallene av både ansatte og andre spillere.

Christoffer Miranda er en av senterlederne på PDL Sørlandsparken. Han har vært en aktiv tennisspiller hele livet, men ble bitt av padel basillen mens han studerte i Trondheim. Da en stilling om å jobbe på PDL Sørlandsparken dukket opp grep han sjansen. 7 måneder senere er det fullt kjør hver dag i padelhallen.

-Vi er et team på 4 stykker som jobber på Sørlandsparken. Alle har racketerfaring og dette bidrar til at det er lettere å hjelpe folk som kommer til senteret. Vi merker en stadig økning i folk som kommer til senteret vårt, og det er spesielt gøy å se hvor mange som kommer tilbake og begynner å spille flere ganger i uken, forteller en smilende Christoffer.

På spørsmål om hva senteret gjør for å få folk engasjert i padel, svarer Christoffer at det arrangeres flere aktiviteter i løpet av uken. Dette inkluderer ukentlige americano kvelder, divisjonsspill, privattimer, og gruppetreninger. Noe som er merkbart er at det arrangeres treninger for barn hver uke, slik at unge også finner glede av padel.

-Tidligere har det vært flest menn som spiller padel her, men de siste månedene har antall kvinner virkelig tatt seg opp. Dette synes vi er kjempe positivt. Det har hjulpet mange å ha sosiale arrangementer der man blir kjent med nye spillere rundt samme nivå. I tillegg lar vi skoleklasser komme og prøve padel gratis og da ser vi en økning i unge som blir interessert, sier Christoffer.

Både Just Padel og PDL Sørlandsparken forteller at målet er å bli registrerte padelklubber så fort som mulig slik at de kan blandt annet arrangere rankingturneringer. Det er planlagt flere turneringer i år, og det er bekreftet at We Love Padel skal spilles på PDL sentere i Kristiansand i September.

Økende Antall Sentere på Sørlandet

I tillegg til PDL Sørlandsparken og Just Padel, har PDL Søgne åpnet med 6 baner og 10 meter takhøyde. Det er også planlagt flere sentere i Arendal i løpet av 2022 og et senter på Hånes. PDL Mandal skal etter planen åpnes 21. januar. Her blir Rickard Holmstrøm senterleder. Han er tidligere tennisspiller som har vært topp 500 i verden i double. Nå er fokuset for fullt på padel. Han har vært på opplæring hos Christoffer, og er veldig ivrig på å komme i gang med eget senter. Med 11 meter takhøyde og 5 baner anbefales alle som skal til Sørlandet en tur innom her.

Sentere Kristiansand-området

StedBanerTakhøyde
PDL Sørlandsparken4 double, 2 single6.5-7 meter
Just Padel Rige5 double, 1 single6.5-7 meter
PDL Søgne5 double10 meter
PDL Mandal (åpnes 21.jan)5 double11 meter

About the author