Semifinale i comebacken for Frederick Schaefer på SPT2 B

I helgen spiltes årets andre Swedish Padel Tour (SPT) utenfor Gøteborg, med et imponerende startfelt. I A klassen stilte de fleste av de beste svenskene sammen med en god del spanjoler. Og i B-klassen fant vi igjen vår egen Frederick Schaefer i par med Ozan Cildir. Sammen tok det seg til semifinale.

Frederik Schaefer som har slitt med skader en lengre tid har trent sparsomt og ikke spilt turneringer på lenge.

-Spillet denne helgen var ikke spesielt bra for min del. Jeg slet med å finne rytmen, og følte aldri jeg kom helt inn i det. Vi klarte allikevel å få vinne 3 matcher, så det er jo noe. Vi hadde en tøff trekkning også, så jeg er fornøyd med at vi drar tre tøffe kamper hjem uten å spille på topp, sier Frederick Schaefer.

Til tross for at Frederick sliter med skader som han må lære seg å leve med videre så var det ikke noe som begrenset han i spillet frem til semifinale plassen i helgen.

-Med god oppvarming fungerte kroppen greit i helgen. Hallen var varm, noe som lindrer hofte og lysk plagene mine litt. Jeg kjenner det før og etter kampene men det går bra når jeg spiller kampene, forklarer Frederick.

Padel i Sverige tok fart rundt 2010 og har siden bare blitt større og større. Over 500 000 spiller padel i Sverige og nivået på Swedish Padel Tour er knallhardt, selv i klasse B.

-Det er første gang jeg spiller i Sverige. Så det var utrolig gøy å endelig være med i en SPT. Det er veldig mange gode spillere, så selv i B klassen blir det mange tøffe matcher. Sverige er langt foran her oss her, sier Frederick.

Planen for Frederick er fremover er spille noen flere turneringer før sommeren. Selv om han ikke er helt klar på hva det blir.

-Jeg skal hvert fall spille Stålprofil Open på PDLs nye storstue i Kristiansand siste helgen i mai. Planen er en turnering til før det, muligens med Sergi Guimet. Det kommer litt an på hvilke turneringer vi kommer in på FIP, avslutter Frederick Schaefer.

About the author