Spanske supertrenernes 6 beste tips!

Vi spurte Josè Cos, trener på Nova Padel i Torrevieja og Julian Gomariz, trener på La Raqueta utenfor Torrevieja om deres beste tips til å bli en bedre padelspiller. Dette er noen av deres grunnprinsipper i padel som dere kan ta med i treningen og hodet når dere spiller kamp.

  1. Mindre fart – Mer skru og retning (Josè Cos)

Alt for mange spillere, ikke minst fra Norge og Sverige, spiller med for mye fart. Sett fokus på hvor du spiller ballen i stedet og var nøye med å få mye backspinn på ballen. Da biter ballen mer når den treffer glass eller gitter. For eksempel er en volley som først går i sideglass en bedre ball enn å spille en volley med mye fart mot bakglass.

Josè Cos

2. Stå stille når du slår slaget (Julian Gomariz)

Var nøye med å stå stille med beina når du slår ballen. Dette gjelder volley, bandeja, vibora og grunnslag. Dine slag vill bli mye sikrere og med bedre presisjon hvis du står stille med beina når du gjennomfører slaget.

3. Bruk like mye tid på å trene defensive slag som offensive slag (Josè Cos)

Det er vanlig at man ønsker å forbedre sin smash, vibora eller volley. Det er selvfølgelig viktig. Men glem ikke å trene ditt forsvar og defensive slag. Det å beherske sprettene i bakglass og i ditt hjørne er grunnen i spillet ditt. Når du blir flink til å la ballen sprette i bakglass skaper du mer tid til deg selv og flere valgmuligheter av slag.

4. Bruk lobben når du har god kontroll (Julian Gomariz)

Lobb er en effektiv måte og snu defensiv til angrep og et viktig slag å beherske. Men bruk lobben først når du har god kontroll på ballen i forsvar. Er det en vanskelig ball er det bedre å spille ballen lavt over nett. Da tar du mindre risiko.

5. Spill bandeja i et tempo som gjør det mulig å ta nettet etterpå (Josè Cos)

Bandeja er et defensivt i offensiv sone. Dette er et slag som du slår for å beholde din posisjon fremme ved nettet. Det er derfor viktig å ikke slå slaget hardere enn at du rekker å komme deg frem til nettet etter du har slått.

6. Padel handler fremst om å ikke bomme (Julian Gomariz)

Det absolutt viktigste i padel er å ikke bomme. Alt for mange spillere søker raske muligheter å avgjøre ballen og tar for høy risiko. Men padel handler om tålmodighet og å vente på riktig ball å spille hardt på. Men husk. Det finnes mange andre måter å vinne baller på i padel enn å spille hardt. Ikke minst å vente på at dine motstandere gjør feil før dere selv gjør det.  

Julian Gomariz

About the author