Svensk stjerneglans i den første NPT Masters-turneringen

Denne helgen arrangeres det nye konseptet NPT Masters i Drammen. Totalt vil det bli arrangert fire turneringer i løpet av 2023, og den totale prispotten er 80 000 NOK. På herresiden stiller de norske mesterne Fredrik Ask og Frederick Schaefer, men favorittene er to svensker – Per Hjalmarsson og Oskar Govik. På damesiden stiller flere av Norges beste spillere, men de får også tøff konkurranse fra det svenske paret Isabella Billengren og Rebecca Nielsen.

Kommer til Drammen i hestetransport

Oskar Govik og Per Hjalmarsson tilhører den absolutte eliten av svensk padel og begge spillerne smasher hardt som en hest. Dette er også et venstre (Govik) høyre (Hjalmarsson) par, som vil gjøre det vanskelig for motstanderne å unngå å bli truffet av deres harde slag. Ryktene sier at det svenske paret transporteres til Drammen i hestetransport.

Billengren og Nielsen er paret å slå

Isabella Billengren, med røtter fra Sverige, men bosatt i Jessheim der hun driver padelhall, har hentet en kvalitetspartner fra Sverige når hun spiller sammen med Rebecca Nielsen, som forrige helg deltok på den svenske landslagssamlingen. Det blir spennende å se hva Norges beste spillere, Hannah Lehfeldt og supertalentet Emma Karlsrud, kan gjøre mot dette sterke motstanderparet.

I NPT Masters Elite deltar 16 lag på herresiden, i motsetning til vanlig NPT som har åtte lag. Den andre forskjellen er at det er direkte utslag og ikke noe puljespill.

På damesiden var det opprinnelig satt opp 12 plasser i Eliteklassen, men det er nå syv lag som stiller til start.

Turneringen vil streames live på Matchi TV.

About the author