Trekning klar til årets første Norwegian Padel Tour

Men først: Slik spilles Norwegian Padel Tour 2022:

12.-13. mars spilles årets første Norwegian Padel Tour i Letohallen med Eidsvoll PK som arrangør. Totalt er det 38 lag påmeldte. 10 damelag i en A klasse og 28 herrelag fordelt på A, B og C klasse.

Hvilken klasse lagene blir plassert in i baserer seg på lagets totale ranking poeng utefra de 6 ranking turneringene som spiltes i løpet av 2021.

Hvor mange lag som spiller i respektive klasse reguleres utefra hvor mange påmeldte lag det er totalt. Matrisen som tennisforbundet har tatt fram for klasseinndeling ser slik ut:

4-12 påmeldte lag, kun Klasse A
13-24 påmeldte lag, 4-8 par Klasse A, resten i Klasse B
25-48 påmeldte lag, 8 par Klasse A, 16 par Klasse B, resten i Klasse C
49-64 påmeldte lag, 16 par Klasse A, 32 par Klasse B, resten i Klasse C

I dette tilfelle resulterer det til en A klasse for damer der dom 10 påmeldte lagene fordeles i to puljer med 5 lag i respektive pulje, der 1 og 2 går videre til sluttspill på søndagen.

For herrene betyr det at dom 28 lagene fordeles i A, B og C klasse basert på ranking poeng som lagene har. Fordelingen på antall lag er: 8 lag i A-klasse, 12 lag i B-klasse og resterende 8 lag i C-klasse. Her har arrangør og forbundet valgt å et mindre antall lag i B-klassen for å også få nok med lag i C-klassen.

I klasse A og C er det 1 og 2 fra gruppene som går videre til sluttspill på søndagen og semifinaler. I herrer B er det 1 og 2 pluss den beste treen fra de tre gruppene som går videre til sluttspill som starter med kvartfinaler.

Fullstendig trekning kan dere se på linken her.

Wanda storfavoritt sammen med Jannicke Kristiansen

Wanda Håbrekke

I dameklassen er Norges mesterinnen Wanda Håbrekke første seedet sammen med Jannicke Kristiansen. Et interessant outsiderlag å følge blir det nykomponerte paret Camilla De Santana som spiller sammen med Vendela Fridell, som tidligere har vært i sverigetoppen i tennis.

Stjernespanjol parer sammen med Henrik Ljungberg

Henrik Ljungberg

I A klassen på herresiden blir det spennende å følge førsteseedete paret Henrik Ljungberg sammen med den meget sterke spanjolen Ignacio Bravo, som ellers er trener på padelsenteret i Moss. Jonas Støre og Faustino Yela gjør sin første turnering sammen og blir interessante og følge. Jonas med en veldig sterk offensiv og Faustino med et smart padelhode og god defensiv. Daniel Picard og Hector Palacios, paret som holdt sammen i mange år og som blev veteran europamestere 2021 vill mest sannsynlig også være med og konkurrere om plassene høyest opp.

Landslagsspillere og NHL proff i herrenes B klasse

Christian Arntzen

I herrenes B klasse ser vi mange interessante og sterke starter. Petter Ødegaard og landslags meritterende Christian Arntzen parer sammen på nytt og får ses som en av favorittene i klassen. Peter Midow som var i kvartfinale på NM i november parer sammen med tidligere NHL proffen Anders Myrvold og er et meget sterkt par.  Første seedet i klassen er ytterligere en tidligere landslagsspiller, Sander Gravfort som spiller sammen med Petter Skimmeland. Outsider i klassen ser vi også PDL sin Oslo trener Jose Lopez i par med Lasse Sundell. Det blir også spennende og se hva Bergensparet Sondre Berner og Jan Henrik Melbø står seg mot spillene fra Østlandet.

About the author