Utvikle ditt spill med en padelreise til Spania

Spania er sammen med Argentina dominerende i padelverden og har en lang tradisjon. Her finnes både de beste trenerne og spillerne og det er betraktelig mye billigere å booke baner og trenere. Kort sammenfattet: Dette er landet å dra til hvis du vil utvikle din padel.

 Vi tok turen til Torrevieja som ligger 35 minutters biltur fra Alicante Flyplass. Torrevieja er en kystby med cirka 100 000 innbyggere. Her finnes det flere forskjellige padelcenter og flere trenere og velge på.

Nova Padel er det mest sentrale og er stedet der di fleste spaniolene spiller selv. Her er det 3 innendørs baner med 12 meter i takhøyde samt en utendørs bane. Her koster det 20 euro for 90 minutter baneleie og klubben hjelper gjerne til å ordne med spillepartnere på passende nivå. Klubben har spillere på alle forskjellige nivåer. Nova Padel har dessverre ikke noe digitalt booking system så her er det WhatsApp som gjelder. Hvilket også er det kommunikasjonsverktøyet som brukes mest i Spania.

Nova Padel og Josè Cos

Nova Padel har også Torreviejas mest populære trener, Josè Cos. Josès tider fylles opp raskt og her må man ofte booke timer en måned i forveien om man skal få tid. En time med Josè koster 20 euro og passer til alle forskjellige nivåer. Dette er en trener som virkelig brenner for Padel og har full kontroll på teknikk, taktikk og pedagogikk. Josè Cos bookes også gjennom sin private WhatsApp.

På Nova Padel finnes også selvfølgelig en bar der du kan runde av din trening med en øl eller to sammen med de lokale spaniolene. Ølen koster for øvrig 1 euro stykk. Bare en sånn sak gjør det verdt turen.

Jose Cos, trener på Nova Padel
Josè Cos viser øvelse

La Raqueta og Julian Gomariz

La Raqueta ligger cirka 20 minutters kjøretur utenfor Torrevieja i en liten by som heter Formenter del Segura. La Raqueta er et lite sted med kun to utendørsbaner og en liten bar. Men her er atmosfæren fantastisk – mest på grunn av treneren Julian Gomariz. Julian har selv vært en veldig god spiller og har spilt på World Padel Tour tidligere. Blant annet har han spilt to WPT turneringer sammen med Juan Lebron. Julian koster 30 euro timen å booke og her er det også privat WhatsApp som gjelder. Dette er også en trener som passer til alle nivåer, men ekstra bra til deg som er på et mer avansert nivå. Med Julian kan du kjøre spilleøvelser der du får kjenne på tempoet og kvaliteten til en WPT spillere.

Julian Gomariz

Sirocco og El Capitan

Begge disse Padel centrene drives av svensker og ligger straks utenfor Torrevieja. Her går det å booke baner gjennom Matchi. Begge sentrene har 4 utendørsbaner hver. Det koster mellom 12-20 euro timer beroende på hvilken tid på døgnet du booker. Her finner du også mange forskjellige aktiviteter og turneringer. For eksempel har El Capitan ukentlige Kings and Queens of the hill turneringer.

På Sirocco har dem to trenere som kan bookes gjennom Matchi og det koster 30 euro timen. Her gjelder det å være ute i god tid for å få tid.

Restauranten på Sirocco
Bane 1 på El Capitan

Hvordan komme seg hit?

Norwegian, SAS og FLYR har direkteruter fra Gardemoen til Alicante. Flytiden er 3.45 minutter og reiser du utenfor høysesong kan du få billetter for rundt 1500kr tur og retur.

Boende

Det er ikke så mange hotell å velge på i Torrevieja. Mest centralt og god standard finner du på Fontana plaza. Her kan du få et rom for rundt 50 euro natten. Ellers anbefales det å søke leiligheter på AirBNB.

Komme i kontakt med Padelcenter og trenere?

Kontakt oss på våres instagramkonto hvis dere er interessert av treningsreise i Spania så kan vi hjelpe til med kontaktinformasjon.

About the author