Foto: World Padel Tour

WPT: Dramatisk finale vunnet av Stupaczuk og Ruiz!

Foto over: World Padel Tour

Etter en rysere av en 3 setter kunne Franco Stupaczuk og Alejandro Ruiz synke til bakken i jubel. I 30 varmegrader kjempet parene for seier i CDMX Open i over to og en halv timer, der spillet var litt annerledes enn det vi er vant til å se på dette nivået.

Det som begynte som en komfortabel ledelse for Stupaczuk og Ruiz med 4-0 i første sett der alt gikk veien for det Argentinske/Spanske paret, endte til slutt i en utrolig taktisk lang match. Det var ingen hvem som helst som sto på andre siden av banen. Paquito Navarro og Martín Di Nenno spilte sin åttende finale på rad, og med seier hadde de toppet verdensrankingen før Master Final 2021 i Madrid. Dette satte Stupaczuk og Ruiz en stopper for.

Vinnerlaget, som for øvrig slo ut radarparet Alejandro Galán og Juan Lebrón i kvartfinalen, klarte å stoppe det som begynte å se ut som en opphenting av motstanderlaget og vant første sett 6-3. I andre sett fikk Navarro og Di Nenno et break i fjerde game, og tok settet ved å utnytte en tydelig utslitt Ruiz med høye lobber. Ruiz, som har diabetes, måtte ta en medisinsk pause i semifinalen mot Lamperti/Yanguas på grunn av heteslag. Det så ut som Navarro og Di Nenno ikke ville fram på nett i en periode, men isteden prøvde de å slite ut motstanderen fullstendig med ugjennomtrengelig forsvarsspill. Det funket i andre sett, der spesielt Ruiz begynte å gjøre enkle feil på slutten av ballvekslinger som varte i flere minutter. Her ble det 3-6.

Franco Stupaczuk i aksjon. Foto: World Padel Tour

Navarro og Di Nenno fortsatte med denne passive taktikken inn i det avgjørende tredje settet, og mens Ruiz fikk kjørt seg fra motstanderlaget tok Stupa ansvar og avgjorde noen viktige baller som ledet til break i andre game til vinnerlaget. Etter å ha vunnet golden point i tredje game på egen serve var seieren nær. De holdt serven hele veien inn og med et break på 5-2 kunne et utslitt vinnerlag klemme hverandre som vinnere av CDMX Open 2021.

En feildømming i siste game som gikk i favør til Stupa og Ruiz satt en liten demper på avslutningen av en spennende kamp, og endte med at Navarro nektet å ta Ruiz i hånda etter matchen var avgjort. Dette var fordi det var Ruiz som slo ballen i toppen av inngangen til banen, men verken han eller dommeren fikk med seg at ballen var nær (og dermed ut) mens Navarro og Di Nenno stoppet opp. Dommeren ga poenget til Stupa og Ruiz uten å se på video review, til Navarro og Di Nenno sin store frustrasjon.

Pallen CDMX Open 2021:

  1. Franco Stupaczuk/ Alejandro Ruiz
  2. Paquito Navarro/ Martín Di Nenno
  3. Miguel Lamperti/ Miguel Yanguas og Juan Tello/ Federico Chingotto

About the author